Lekker van Streek - Van Akker tot Ambacht

Chefkok Danny Jansen gaat op zoek naar de lekkerste Brabantse streekproducten. Bij boeren en ambachtslieden. Hoe wordt een echte ambachtelijke Brabantse metworst bereid? Wat is het geheim van een goed gebrande koffieboon? Dit en nog veel meer zie je in seizoen 5 van Lekker van Streek.

Op zoek naar eerdere recepten? Ga naar seizoen 4. Hieronder vind je de actuele recepten uit seizoen 5.

Wil je online naar Lekker van Streek kijken?

Ja, dit wil ik
Tarte tatin van peer met vanillesaus
Tarte tatin van peer met vanillesaus

Bestrooide tarte Tatin met lekkere bollen vanille-ijs.

Hollands stoofvlees met donker bier
Hollands stoofvlees met donker bier

Zacht vlees bereid met appelstroop, bier en runderbouillon. Heerlijk met rode kool.

Winterse traybake met kippenboutjes en Roseval aardappelen
Winterse traybake met kippenboutjes en Roseval aardappelen

Fantastische zoetzure Kippenboutjes in een mix met sjalotten, pompoen, bosui en aardappelen.

Papillotten met venkel en kabeljauw
Papillotten met venkel en kabeljauw

Frisse salade met papilotte van bleekselderij, venkel, dille, wortel, aardappel en zachte kabeljauw.

Buffel Burger
Buffel Burger

Mals buffelgehakt met Parmezaanse kaas, sjalot en peterselie, voorzien van een smeuïge verse pesto.

Chinese babi pangang
Chinese babi pangang

Babi pangang spek met atjar en bamboesaus. Lekker met rijst, komkommer en paksoi.

Borrelplank met Brabantse metworst
Borrelplank met Brabantse metworst

Heerlijk veelzijdige plank met Brabantse metworst, camembert uit de oven, brie, verschillende hammetjes en meer.

Cassoulet met kievitsbonen
Cassoulet met kievitsbonen

Cassoulet met kip, aardappelen, bruine bonen en spekjes. Smaakvol gestoofd.

Tiramisu
Tiramisu

Om de (lange) vingers bij af te likken! Mascarpone met Savoiardi, Tia Maria en espresso.